Esittely

img_3367

Lauluyhtye Mukana – lauluniloa ja naisenergiaa

Lauluyhtye Mukanan perustaminen 2014 syntyi kuorolaulusta toisilleen tuttujen ystävysten halusta kehittyä laulajina, tehdä jotakin uutta kuorolaulun rinnalla sekä laulaa monipuolista a cappella -musiikkia. Lauluyhtyeessä laulavat Kaisa Dyhr, Johanna Sinkkonen, Hanna-Maria Länsirinne ja Tiina Jouste.

Yhtyeen nimi kehittyi muutamien harjoitusten jälkeen. Lauluyhtyeen jäsenet pohtivat yhdessä, mihin lauluyhtye haluaa suunnata ja millaista musiikkia se haluaa esittää. Kaikilla oli halu laulaa eri musiikkityylejä ja olla Mukana monessa. Mikä siis voisikaan olla osuvampi nimi uudelle innostuneelle ja kehittyvälle ryhmälle kuin Mukana!

IMG_2144

Heti alusta saakka lauluyhtyeen harrastuksen tavoitteena on ollut moninaisuus ja laulunilo. Mukana haluaa nimensä mukaisesti olla mukana monessa erilaisessa tilanteessa, joten ohjelmisto on ollut alusta saakka monipuolinen nykypopista ja ikivihreistä hitteistä perinteiseen ja tunnelmalliseen kuoromusiikkiin ja nykyaikaiseen kansanmusiikkiin.

Ensimmäinen esiintyminen Mukanalla oli vappuna 2014 Tukikummien vappulounaalla. Sen jälkeen Mukana on keikkaillut ennen kaikkea yksityistilaisuuksissa, mutta on mukaan mahtunut esiintymisiä isoilla ja pienillä lavoilla, palvelutaloissa, ravintoloissa, pubeissa, seurojentaloilla ja tanssilavalla. Alusta saakka Mukana halusi yksityistilaisuuksien lisäksi järjestää myös 2-3 omaa konserttia, joista ensimmäinen oli huhtikuussa 2015 Järvenpäässä ravintola Hermannissa. Lisäksi vuoden 2015 aikana Mukana osallistui mm. Art goes Kapakkaan Helsingissä, puutarhajuhlaan Sibelius-teemalla, Tapio Rautavaaran 100-vuotisjuhlakonserttiin, Tukikummien hyväntekeväisyyskonserttiin sekä lukuisiin yksityistilaisuuksiin. Lisäksi Mukana järjesti loppuunmyydyt joulukonsertit adventin aikaan 2015 yhteistyössä Lauluryhmä Candelan kanssa.

Vuoden 2016 alussa Mukana lanseerasi uuden yksityistilaisuuden muodon: Olohuonekeikat. Lisäksi lauluyhtye aloitti yhteistyön vantaalaisen, järvenpääläisen ja mäntsäläläisen hautaustoimistojen kanssa. Kevään 2016 aikana Mukana osallistui viihdemusiikin katselmukseen Ikaalisissa, josta yhtye sai hopeisen palkinnon. Lisäksi keväällä Mukana järjesti oman teemallisen konsertin ”Naisen ääni” Järvenpään Seuratalolla sekä teki lukuisia yksityis- ja olohuonekeikkoja. Syyskaudella lauluyhtye oli mukana Junnu Vainio -illassa Mäntsälässä yhteistyössä Mäntsälä Liven kanssa, Art Goes kapakassa Helsingissä ja yksityistilaisuuksissa. Lisäksi Mukana piti oman joulukonsertin ensimmäisenä adventtina Järvenpään Seuratalolla, jossa viidentenä laulajana oli mukana Kirsi Äikäs Lappeenrannasta.

Vuoden 2017 aikana Mukana keikkaili yksityistilaisuuksissa edelleen aktiivisesti koko vuoden. Maaliskuussa yhtye osallistui Suomen Naiskuoroliiton lauluyhtyekatselmukseen saaden sieltä arvokasta kokemusta ja palautetta yhdessä laulamisen kehittämiseksi. Toukokuussa Mukana piti kevätkonsertin yhdessä miesryhmän Helsingersin kanssa. Syyskausi käynnistyi perinteisesti Art Goes Kapakassa esiintymisellä. Lisäksi marraskuussa lauluyhtye oli mukana Mäntsälä Liven järjestämässä Suomi 100 suosituimmat iskelmät -konsertissa. Joulukuun alussa lauluyhtyeellä oli oma Sydämeni joulu -joulukonsertti, jossa viidentenä laulajana oli edellisen vuoden tapaan Kirsi Äikäs. Lisäksi Mukana oli mukana Lappeenrannan Naislaulajien Joulun Tunnelmaa -joulukonsertissa Lappeenrannassa. Vuoden aikana yhtye sai myös valmennusta laulaja, laulunopettaja, säveltäjä ja sovittaja Saima Hyökiltä.

Mukanan laulajia yhdistää halu heittäytyä uuteen, kehittyä ja kokeilla erilaisia asioita. Laulajien välinen välitön, rento ja luottava henki on koko yhtyeen sydän. Mukana menee rohkeasti uusiin tilanteisiin eikä mikään ole vielä ollut mahdotonta. Lauluyhtye sovittaa tilauksesta lauluja tilaisuuteen sopivaksi sekä tekee yhteistyötä eri tahojen kanssa. Mukana on ennenkaikkea kuulijoitaan varten. Tärkeintä on antaa musiikin kertoa tarinansa ja antaa sen koskettaa jokaista paikalla olevaa.

Mainokset